Pinguïns

UNIFIED RETAIL SERVICES UA

De Marketingprofessionals van

URS staan voor u klaar!

Onderscheidend vermogen is een vereiste!

De tijd van de traditionele Marketing en Communicatie - waarbij we met indrukwekkende campagnes op schrift, Radio & TV en soms plaatsing van honderden billboards door het land onze communicatie voerde - is grotendeels voorbij. De zogenaamde massa communicatie waarin we in het verleden trachtte op hoofdlijnen onze 'juiste doelgroep' te bereiken, is binnen de huidige Marketing & Communicatie niet meer acceptabel. De huidige campagnes worden 'precies gericht' (targetting) op de juiste doelgroep, met de juiste "Tone of Voice" (taalgebruik), met vanzelfsprekend met de juiste (bijna persoonlijke) boodschap of persoonlijke aanbod.

 

Het voordeel van deze wijze campagne voeren is dat de 'waste' aanzienlijk minder is, de kosten sterk worden gereduceerd, de conversie veelal hoger is, en alle Marketing inspanningen volledig meetbaar zijn en Marketing Automation in stelling kan worden gebracht!

De voordelen van URS Customer Analysis

Dankzij een customer analysis krijgt u het inzicht in uw klanten wat het onderscheid gaat maken tussen uw campagne en die van uw concurrent. Weet wat de behoeftes en waarden zijn van uw klanten en leer daar op de juiste manier op in te spelen. Dankzij de URS real-time data bent u altijd een stap voor en kunt u on-the-spot bijsturen en optimaliseren. 

Wij zijn ervan overtuigd dat inzicht in gedrag pas echt waarde krijgt wanneer de context waarbinnen dat gedrag plaatsvindt duidelijk wordt. Met onze veelgeprezen dataproducten voorzien we hierin bij ieder consumentenadres in Nederland. Zo heb je inzicht in het soort huis, de omgeving, wie er wonen en wat hun behoeften zijn. URS biedt een ongekende consumentensegmentatie door alle huishoudens te groeperen op basis van gemeenschappelijke kenmerken, voorkeuren en gedrag. Wij bieden een groot aantal ondersteunende materialen om je te helpen bij de interpretatie van onze segmentatie, zodat je de informatie optimaal in de praktijk kunt toepassen.

Wie is daadwerkelijk je klant?

Bepaal wie je echte doelgroep is!

URS werkt met de Whize segmentatie welke  is ontworpen om alle ruim 7,8 miljoen huishoudens in Nederland te identificeren en te classificeren. De huishoudens zijn gesegmenteerd in 59 sub segmenten, die zijn samengevoegd in 11 segmenten. Het resultaat is een classificatie die een duidelijk beeld schetst van de Nederlandse consumenten voor wat betreft hun Soci demografie, levensstijl, cultuur en (koop)gedrag. Dit geeft je het meest nauwkeurige inzicht in de Nederlandse consument van de 21e eeuw.

De database bevat meer dan 2.000 onderscheidende kenmerken en geeft inzicht in specifieke kenmerken op sociaaleconomisch gebied en in de levensstijl van alle huishoudens in Nederland. Deze variabelen kunnen we indelen in twee hoofdcomponenten.

 1. Demografische, socio-economische en woninggegevens; ruim veertig kenmerken per huishouden

 2. Voorspellingsmodellen; een databank van meer dan 2.000 voorspellingsmodellen op het gebied van consumentengedrag

Schermafbeelding 2021-03-31 om 14.11.50.

Voorbeeld van een omgevingsanalyse klantensamenstelling. Plaats Amsterdam

URS Marketing Automation

Marketing automation betekent het helpen van prospects in het aankoopproces door het automatiseren van relevante content met als doel om leadconversie te verhogen. Marketing automation kun je opsplitsen in 3 hoofdactiviteiten: het opbouwen van (digitale) profielen, het opzetten van relevante campagnes en het converteren en prioriteren van leads. Marketing automation is met name geschikt voor B2B organisaties of B2C organisaties die producten en/of diensten verkopen met een langere aankoopcyclus dan een FMCG.

Voordelen URS Marketing Automation

 • Het gedrag van klanten beter in kaart brengen

 • Nog meer Personalisatie mogelijkheden

 • Het verzorgen van nog meer relevantie

 • Meer geautomatiseerde Social Media

 • Customer data platforms (CDP) worden de voedingsbron voor marketing automation

 • Efficiëntere verdeling van mediabudgetten

 • Marketing automation dringt verder door bij het MKB 

 • Datastromen worden volledig gecentraliseerd

 • Conversational marketing wordt eenvoudiger

 • Inzet van chatbots voor profielverrijking later eenvoudiger

 • Inzet van Account based marketing

 • Meer (persoonlijke) communicatie met de eindklant

Download Customer Analysis Presentatie URS

Bedankt voor de inzending!

Maak geheel vrijblijvend kennis met de

Marketing mogelijkheden van URS?

Wilt u geheel vrijblijvend eens kennismaken wat de URS Marketing Professionals voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op middels het onderstaande formulier

 
33372416596_082d7d977f_o.jpg

MARKETING PROFESSIONALS

Customer Analysis

49780099031_7c0f8c31e0_o.jpg

MARKETING PROFESSIONALS

Customer Segmentation

49802043178_65f6cd3517_o.jpg

MARKETING PROFESSIONALS

Marketing Automation

URS Marketing Formulier

Hartelijk dank voor je aanvraag en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!